Wat is het beste: SEO uitbesteden of zelf doen?

Read Time:2 Minute, 30 Second

Als jij met de pagina’s van je website hoger wilt komen in de zoekmachine resultaten, dan heb je twee opties: je kunt SEO uitbesteden of je kunt het zelf doen. SEO is een afkorting die staat voor search engine optimization, zoekmachine optimalisatie dus. Het omvat een groot aantal methodes waarmee jouw pagina’s eerder door de zoekmachines zullen worden uitgekozen bij een zoekwoord. Je richt ze zo in dat de algoritmen waarmee de rangschikking gemaakt wordt jouw pagina prefereren. Je kunt SEO uitbesteden aan een freelancer of een bureau, maar je kunt het ook zelf doen. Lees hier over de voor- en nadelen van beide opties.

SEO uitbesteden; de voor- en nadelen

Er zijn voldoende SEO bureaus die jouw website graag onder handen nemen. Ze zorgen er dan voor dat de technische basis goed is, dat de inhoud wordt geoptimaliseerd en dat je enkele backlinks krijgt. Vanaf het moment dat ze klaar zijn beginnen je pagina’s beter te scoren en zie je resultaat. Het verkeer naar je website neemt toe en daardoor gaan je posities ook weer omhoog. Een SEO bureau geeft je de start die je nodig hebt om succesvol te worden. Daarna kunnen ze je pagina’s onderhouden. SEO uitbesteden heeft een aantal voordelen, maar ook nadelen.

Voordelen

  • Je bespaart veel tijd (en dus geld) want een specialist heeft kennis en ervaring.
  • De resultaten zijn groot en snel zichtbaar, je ziet snel duidelijk resultaat.
  • SEO uitbesteden kan je dus op de lange termijn geld besparen.

Nadelen

  • SEO uitbesteden kost geld en je zult een initiële investering moeten doen.
  • Je leert zelf weinig over zoekmachine optimalisatie en dat is wel iets wat regelmatig onderhouden moet worden, ook nadat alles correct is ingericht.

Zelf aan het werk met SEO; de voor- en nadelen

Als je besluit zelf met SEO bezig te gaan, dan zal je geen problemen hebben om daar informatie over te vinden. Het internet staat vol met tips, advies en stappenplannen waarmee je je pagina’s één voor één optimaliseert. SEO uitbesteden is dus in principe niet nodig, want je kunt het jezelf leren. Ook aan die situatie zijn voor- en nadelen verbonden.

Voordelen

  • Je bespaart geld omdat je geen SEO specialist hoeft in te huren.
  • Je leert zelf heel veel over SEO en kunt het niet alleen opzetten, maar daarna ook onderhouden.

Nadelen

  • Om SEO te leren moet je heel veel lezen. Het is een hele brede methode die constant verandert en dat betekent dat jij je dat eerst eigen moet maken voordat je kunt beginnen.
  • De resultaten die je zelf boekt zullen niet direct fantastisch zijn. Je gaat proberen, testen, aanpassen en analyseren tot je hebt geleerd hoe de praktijk werkt.
  • In de tijd die jij nodig hebt om zoekmachine optimalisatie onder de knie te krijgen loop je klanten mis. Daarnaast heb je geen tijd om actief aan klantenwerving en –onderhoud te werken.

SEO uitbesteden is in veel gevallen een goed idee. Huur een SEO bureau in en je bespaart veel tijd, geld en moeite.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hedera planten kopen, waar rekening mee houden?
Next post 123domeindeals.nl – Veilingsite voor domeinnamen en websites.