Eerste medische burn-out zelftest op de Nederlandse markt

2023-08-03-Easly-Jeroen-de-Jong.png

Read Time:1 Minute, 32 Second

Stress is al jaren beroepsziekte nummer één. Maar hoe weet je of er sprake is van klachten die passen bij een burn-out? Als eerste bedrijf in Nederland heeft Easly hiervoor de Burn-out Stress Test ontwikkeld. Met deze check krijg je een goed beeld van je (mentale) gesteldheid, door middel van een cortisoltest en het invullen van een vragenlijst.

Burn-out is een complex fenomeen waarbij langdurige stressklachten zorgen voor totale mentale, fysieke en emotionele uitputting. “Het is een groot drama voor mensen die hiermee te maken krijgen. Met een burn-out ben je niet meer de baas over je eigen kunnen. Dit kan een diepe impact hebben”, zegt CEO Jeroen de Jong van Easly. “Bovendien vormen burn-outs een groot probleem voor het bedrijfsleven. De gemiddelde uitval bij een burn-out is rond de 300 dagen, dat is bijna een jaar. De ziekte-uitval kost de BV Nederland 27 miljard euro per jaar. Een gigantische schadepost dus.”

Easly ziet dat de problematiek rond burn-out toeneemt en heeft daarom de medisch gevalideerde test laagdrempelig en breed toegankelijk gemaakt. De Burn-out Stress Test van Easly is een zelftest die op zowel de fysieke als de mentale aspecten van stress test. De test bestaat uit een cortisol speekseltest, waarmee het cortisolgehalte wordt gemeten, en een online Vierdimensionale Klachtenlijst (4DKL). Samen geven deze twee componenten een accuraat beeld van het risico op een burn-out. Easly heeft de test als eerste in Nederland ontwikkeld en daarmee is het voor ons land een unieke test.

“Het hebben van een hoge cortisolwaarde in het bloed kan bevestigen dat je veel stress ervaart en dat kan het risico op het ontwikkelen van een burn-out verhogen”, stelt De Jong. “De hele vragenlijst van deze test is medisch gevalideerd en past binnen de ziekenhuisdiagnostiek. Dat is overigens bij alles onze werkwijze.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post DYU C6 elektrische fiets op de markt: Herdefiniëren van de stedelijke reiservaring
Next post Hoornse coach Sandra Zuiker helpt mensen hun werkgeluk terug te vinden