Geslaagde inbreng project uit Hongkong op Dutch Design Week

dutch-1.png

Read Time:1 Minute, 40 Second

Het Hong Kong Design Centre heeft dit jaar voor de eerste keer een project gepresenteerd op de Dutch Design Week in Eindhoven. Het project trok veel aandacht onder de aanwezigen, en het ontving ook koninklijk bezoek.

Het project uit Hongkong was getiteld ((Capsule)). Dit is een cirkelvormig ontwerp dat het unieke stadslandschap van Hongkong en culturele en sociaaleconomische ontwikkelingen zoals vergrijzing, drang naar inclusiviteit en nog veel meer weerspiegelt.

Elk van de zeven ingrediënten van de capsule – reduceren, repareren, hergebruiken, recyclen, remake, herontwerpen en revitaliseren – vertegenwoordigde verschillende ontwerpdisciplines onder drie thema’s: consumentisme en afval, technologie en materialen, duurzaamheid en inclusiviteit.

Duurzaam karakter

“Het project van het Hong Kong Design Centre trok de aandacht van veel bezoekers op de Dutch Design Week. Dat had te maken met het zeer creatieve en duurzame karakter van de ontwerpen”, zegt Monique Knapen, landencoördinator China bij het bureau CreativeNL. Zij was de drijvende kracht achter het aantrekken van het Hong Kong Design Centre.

Het gehele ontwerp was samengesteld en geproduceerd door het Hong Kong Design Centre, directeur Vivienne Yu van het creatief bedrijf Story Lab en creatief bureau Number2.

Koninklijk bezoek

Koningin Máxima bezocht deze keer de Dutch Design Week, en bracht ook een bezoek aan de stand van het Hong Kong Design Centre. De ((Capsule)) was onderdeel van een officiële designuitwisseling tussen Nederland en Hongkong en werd financieel ondersteund door de regering van Hongkong.

Dutch Design Week

De Dutch Design Week duurde van 21 t/m 29 oktober en werd op verschillende locaties in Eindhoven gehouden. Het is het grootste designevenement van Noord-Europa en vindt jaarlijks eind oktober plaats.

Nederland is dit jaar partner van het Hong Kong Design Centre, en dit hele jaar staat in het teken van het thema circulair design. Eind november vindt in Hongkong ook de Business of Design Week plaats, waar een indrukwekkende line-up van Nederlandse architecten, onderzoekers en ondernemers langskomt op het podium. De uitvoering van dit programma wordt verzorgd door CreativeNL, in samenwerking met het Hong Kong Design Centre.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post DYU C6 elektrische fiets: Groene R ider in de stad
Next post YouLynq.me geeft masterclass aan Make-A-Wish