Motivo trekt als volledig team in bij Enrise

dutch-image-2.jpg

Read Time:2 Minute, 22 Second

Webbureau Motivo trekt als autonoom team in bij Enrise, maar blijft wel gevestigd in Zwolle; een ambitieuze stap naar een nieuwe standaard van organiseren. De Amersfoortse Digital Agency Enrise organiseert zich sinds 2017 aan de hand van een unieke vorm van zelfsturing, en omarmt met Motivo nu voor het eerst een volledig team dat zich graag op dezelfde wijze wil organiseren.

Motivo sluit zich als zelfstandig team aan bij Enrise. Klanten blijven profiteren van de specialistische kennis en vaardigheden van deze online partner voor zorg en non-profit, maar nu mét alle voordelen die een collectief van IT-experts als Enrise biedt.

“We maken een ambitieuze sprong vooruit door ons aan te sluiten bij Enrise”, zegt Celine Kooiker, Product Owner van Team Motivo. “Als team Motivo hebben we zin om de komende jaren niet alleen onze klanten verder in beweging te brengen, maar ook om zelf meer in beweging te zijn. Als autonoom team zijn we nu samen verantwoordelijk voor onze financiële, commerciële en menselijke gezondheid. Dat voelt onder de vleugels van Enrise als op jezelf gaan in de achtertuin bij je grote broer.”

Aansluiten als stap voorwaarts

Niet een groot bedrijf dat als strategie heeft om kleinere partijen op te slokken, maar juist andersom: het was de keuze van team Motivo om zich aan te sluiten bij het zelfsturende Enrise. Motivo was namelijk toe aan een nieuwe stap. Oprichter en eigenaar Lennard Veldwijk keek uit naar nieuwe uitdagingen als ondernemer en samen met Hermen Heinen, eigenaar van Enrise, onderzochten ze de mogelijkheden.

Lennard Veldwijk: “Ik kon mijn bedrijf, mijn klanten en bovenal mijn mensen niet zomaar loslaten. Het was wennen om hen over te dragen aan de ongekende vrijheid en verantwoordelijkheid die Enrise als zelfsturende organisatie hanteert. Maar ik heb gedurende dit proces – en nog steeds – vertrouwd op de ervaring van Enrise en van Hermen, die dit concept al sinds 2017 zo doen. Het was bijzonder om te zien hoe medewerkers zelf hun eigen, nieuwe arbeidscontracten hebben opgesteld, salarissen onderling hebben bepaald, en mee zijn gegaan in de onbeperkte vrije dagen en andere zelfsturende afspraken en kaders van dit collectief.”

Motivo blijft hét webbureau voor zorg- en non-profitorganisaties. Ook zullen ze Zwolle niet inruilen voor Amersfoort. Als autonoom team met hun eigen specialistische kennis en expertise is de samenvoeging een prachtige kans om elkaar te laten groeien.

Hermen Heinen: “Wij zijn ontzettend trots op het feit dat dit volledige team unaniem besloten heeft zich bij ons collectief aan te sluiten. Het is altijd mijn ambitie geweest om mensen, teams en bedrijven mee te nemen in ons collectief. Niet het groeien-om-te-groeien is daarbij mijn motief, maar ik geloof in onze manier van zelfsturend organiseren en die gun ik iedereen. Motivo hebben we met open armen ontvangen en komend jaar zullen we samen verder groeien als ‘Nice place for experts’.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post ‘Nee zeggen loont’: eerste boek getrokken in de metaverse
Next post DYU A1F elektrische fiets: Groene melodie in stedelijk ritme