Onderzoek: Nederland bungelt onderaan bij genderdiversiteit techsector

PR-3-image.png

Read Time:54 Second

De Nederlandse techsector wordt nog steeds gedomineerd door mannelijke oprichters en werknemers. 90% van de Nederlandse oprichters in het startup-ecosysteem is man, zo blijkt uit het rapport State of Dutch Tech van Techleap, een organisatie die jonge en innovatieve bedrijven in Nederland helpt.

Nederland doet het op het punt van genderdiversiteit in de techbranche slechter dan Zweden (89%), Duitsland (87%) en het Verenigd Koninkrijk (87%). Vrouwen maken slechts voor 18% deel uit van het totale Nederlandse werknemersbestand in de techsector. Dit is het laagste aandeel in Europa. Hoewel het aantal vrouwelijke ondernemers groeit, worden zeer weinig scale-ups gerund door vrouwelijke ondernemers, meldt het rapport.

Hoopvolle trend

“Er zijn in Nederland relatief gezien nog weinig vrouwen actief in de techsector. Dat is heel jammer”, zegt Franck Dirat, City Manager Amsterdam van techopleidingsinstituut Le Wagon. “Bij Le Wagon proberen we deze trend om te buigen.”

Bij Le Wagon is momenteel 35% van de Amsterdamse alumni vrouw. “Dit aantal groeit. De afgelopen zes maanden bedroeg dit percentage zelfs 47%. Al met al een zeer goede en hoopvolle trend”, meent Franck Dirat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Handelsplatform van Rotterdamse scale-up Distro Energy gelanceerd
Next post DYU C6 elektrische fiets op de markt: Herdefiniëren van de stedelijke reiservaring