‘Van Capo tot CEO’ genomineerd voor Managementboek van het Jaar

Dutch-PR-3-Image-1.jpg

Read Time:2 Minute, 16 Second

Het boek ‘Van Capo tot CEO’ van Jan-Joost Kroon is door Managementboek.nl genomineerd voor de verkiezing van Managementboek van het Jaar 2023. De jury zette dit boek op de nominatie-longlist vanwege de originele manier waarop het leiderschap belicht: “Met de spanning van Sopranos, écht even wat anders”. De auteur geeft aan vereerd te zijn, en wacht in spanning de uitslag tijdens het Managementboekengala op 20 april af.

Auteur Jan-Joost Kroon is al meer dan 25 jaar gefascineerd door de Italiaanse maffia. Vanuit zijn bedrijfskundige achtergrond en werk als organisatieadviseur ziet hij dat ‘normale’ bedrijven wel iets zouden kunnen leren van de werkwijze van de maffia. Dat leidde tot het schrijven van zijn boek ‘Van Capo tot CEO’. In dit boek vertelt hij hoe de drie grootste Italiaanse maffiaorganisaties uitgroeiden van geheime genootschappen en ondernemende criminelen tot professionele multinationals met miljardenomzetten, van wie de tentakels zich uitstrekken tot in de hoogste regionen van de onder- en bovenwereld.

De auteur legt uit: “Je zou het misschien niet direct verwachten, maar alle bedrijven kunnen leren van de Italiaanse maffia. Het zijn moderne miljardenbedrijven die hun familie en vrienden koesteren en tegelijkertijd keihard zijn voor buitenstaanders. En ze passen zich altijd weer aan nieuwe en veranderende situaties aan”. Het is een boek over bedrijfsvoering, strategie, leiderschap, reputatiemanagement, samenwerking en transparantie.

“Vernieuwende en prikkelende kijk op organisatiestructuur”

Jan-Joost Kroon weet met ‘Van Capo tot CEO’ zijn publiek goed aan te spreken, wat blijkt uit het feit dat het boek bijna vier weken bovenaan de managementboek top 100 heeft gestaan. Daarnaast brengt hij de woorden uit zijn boek in de praktijk met presentaties en workshops waarin hij de werkwijze van huidige organisaties en die van de Italiaanse maffia met elkaar combineert. Zo krijgen geïnteresseerden een, zoals hij het noemt, “vernieuwende en prikkelende kijk op de organisatiestructuur”.

Nominatie Managementboek van het Jaar 2023

In 2023 wordt voor de 21ste keer het Managementboek van het Jaar gekozen, een initiatief van managementboek.nl. Ieder jaar beoordeelt een nieuw samengestelde jury de boekenoogst van het afgelopen jaar. Zij zoeken geen sterke verhalen, maar goede; geen fabeltjes, geen mythes, maar theorie die recht doet aan de praktijk, en die daarnaast goed verwoord en aantrekkelijk vormgegeven is. De jury oordeelde dat ‘Van Capo tot CEO’ voldeed aan deze criteria: “Leiderschap is vanuit de praktijk en realiteit onderzocht, met de spanning van Sopranos. Originele invalshoek, luchtig maar goed onderzocht, mooi vormgegeven, écht even wat anders.”

Uitreiking managementboekenprijs

De nominatie-longlist bestaat uit 48 door de jury geselecteerde boeken, en op 7 maart wordt hieruit een shortlist van 5 boeken gekozen. Eén van die vijf boeken maakt kans om op 20 april 2023 tot winnaar te worden uitgeroepen tijdens het Managementboekgala 2023.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Freelance Masters & IKONS bundelen krachten voor betere matches tegen betaalbaar tarief
Next post Nederlandse autoriteiten bekritiseerd voor disproportioneel geweld tegen demonstranten tegen klimaatverandering