Amsterdams opleidingsinstituut Le Wagon bereikt mijlpaal van 20.000 afgestudeerden

PR-5-IMAGE-1-300x225.jpg

Read Time:1 Minute, 27 Second

Tech-opleidingsinstituut Le Wagon heeft de mijlpaal van 20.000 afgestudeerden bereikt. Het internationale bedrijf is al 7 jaar actief in Amsterdam en richt zich op trainingen in webontwikkeling en data.

Momenteel heeft Le Wagon tientallen studenten per kwartaal in Nederland. Het doel is om steeds meer mensen in Nederland aan veelgevraagde tech-vaardigheden te helpen en het aantal ‘tech-vrouwen’ in het land te laten groeien.

Een bekend voorbeeld van een afgestudeerde van Le Wagon is Julia Kruslin, medeoprichter van het bedrijf beatvest. Zij is opgenomen in Forbes 30 under 30, en laat zien hoe succesvol afgestudeerden van Le Wagon kunnen worden.

CEO Boris Paillard van Le Wagon: “Toen mijn medeoprichter Sébastien Saunier en ik 10 jaar geleden met Le Wagon begonnen waren we twee gedreven docenten die zoveel mogelijk wilden leren aan een eerste klas van vijftien studenten in een Parijse co-workingruimte. We hadden geen idee dat het zou uitgroeien tot het wereldwijde bedrijf dat het nu is.”

Bootcamp

Het Amsterdamse Le Wagon organiseerde in april een First Data Analytics-bootcamp. Uit de grote belangstelling hiervoor blijkt volgens Le Wagon dat deze vaardigheden in Nederland tegenwoordig veelgevraagd zijn. Deze bootcamp vond al eerder plaats in Londen en Parijs en is gericht op mensen die een carrièreswitch willen maken naar een baan in de IT, op jongeren die ervaring in de IT willen opdoen en op mensen die op zoek zijn naar bijscholing.

Le Wagon is een techopleider die al 7 jaar actief is in Amsterdam en die zich richt op trainingen in webontwikkeling en data. Tijdens een carrièrebootcamp van Le Wagon worden studenten negen weken lang opgeleid op het gebied van Web Development, Data Science of Data Analytics. Kijk voor meer informatie op de website van Le Wagon.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Live event ‘Per Capi’ over bedrijfskundige inzichten van de maffia op 30 juni
Next post Loopbaanexpert Sandra Klijn lanceert succesvol boek over energievretende banen