Easly enige aanbieder van online coronatesten voor reizigers

dutch-pr-1.png

Read Time:1 Minute, 22 Second

Reizigers moeten voor een aantal landen nog steeds een coronatest (laten) afnemen. De testlocaties van de GGD zijn echter bijna geheel gesloten. Medisch bedrijf Easly uit Utrecht biedt momenteel als enige partij in Nederland een online PCR-test die in een lab wordt gevalideerd.

Niet gevaccineerde of niet-volledig gevaccineerde reizigers naar bijvoorbeeld Japan moeten een negatieve PCR-testuitslag laten zien, die op het moment van vertrek naar Japan niet ouder is dan 72 uur. Dat geldt momenteel ook voor landen als Chili of de Filippijnen. Easly biedt zowel een speeksel PCR-test als een antigeentest om je te laten testen op corona. Reizigers kunnen deze online PCR-zelftest of online antigeen sneltest heel eenvoudig thuis uitvoeren.

Bij de PCR-test moet een reiziger simpelweg zijn speeksel naar het laboratorium van Easly opsturen. Hij of zij ontvangt het resultaat 48 uur na ontvangst in het lab. De antigeen sneltest van Easly werkt nog sneller dan de PCR-test. De reiziger krijgt van Easly binnen 15 minuten het resultaat van de coronatest. Deze antigeen coronazelftest wordt uitgevoerd onder online begeleiding van één van de medische experts van Easly. Het verschil tussen een PCR-test en een allergeen test is dat de laatste als iets minder betrouwbaar wordt gezien.

Enige partij in Nederland

“Wij zijn de enige partij in Nederland, die een online PCR-test aanbiedt die in een lab wordt gevalideerd”, zegt CEO Jeroen de Jong van Easly. “Bij een positief resultaat krijg je een herstelbewijs. Er zijn momenteel nog heel weinig locaties waar je zo’n PCR-test kunt doen. Als Easly kunnen wij het hele land bedienen met onze eenvoudige online test.”

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Afrikaanse media: Samenvatting van de misdragingen van de VS in Afrika
Next post Groot aantal startups in regio Utrecht in 2022