KubeCon Europe 2023: Huawei Cloud Kuasar bevordert Cloud evolutie

dutch-image.jpg

Read Time:2 Minute, 21 Second

Van 18 tot 21 april vond KubeCon+CloudNativeCon Europe 2023 plaats in Amsterdam, Nederland. Als toonaangevende Cloud native onderneming en overtuigde voorstander van open source, sloot Huawei zich aan bij meer dan 10 experts om nieuwe producten te introduceren en ervaringen te delen, case studies te analyseren en de toekomst van de sector te schetsen.

Op de conferentie hield Bill Ren, directeur CNCF en chief open source liaison officer Huawei, een keynote speech over Cloud Native 2.0: Uplift Productivity with Openness and Innovation, waarbij hij erop wees dat we Cloud native verder moeten stimuleren in traditionele sectoren, terwijl we de openheid en innovatie van Cloud native combineren met de productiviteit van sleutelsectoren.

De digitale economie zorgt voor een revolutie in de bedrijfswereld en daagt Cloud native uit met sandbox, een isolatietechnologie. Beschikbare oplossingen zijn kernel-gebaseerde native sandbox, MicroVM-sandbox op basis van lichtgewicht virtualisatie en applicatie kernel-sandbox op basis van virtualisatie op procesniveau. Het probleem met het gebruik van één sandbox is het onvermogen om alle Cloud native diensten af te dekken, maar het gebruik van meerdere soorten sandboxen vormt een grotere belasting voor O&M.

Om dit probleem aan te pakken, vertaalt Huawei Cloud jarenlange ervaring in productie en sandbox ontwikkeling in Kuasar. Dit nieuwe Cloud native open source project is nu geïmplementeerd en geïntegreerd met opkomende sandbox API’s. Kuasar behoudt de voordelen van de traditionele container runtime. Om alle Cloud native diensten te dekken, vermindert het verder de management overhead, vereenvoudigt het call links en ondersteunt op een flexibele manier mainstream sandboxen met volledige Rust implementatie en framework optimalisatie. Kuasar ondersteunt het delen van knooppunten tussen meerdere sandboxen voor een hogere veiligheid en efficiëntie tegen lagere kosten.

Mr. Ren vatte samen dat Huawei Cloud de eerste Cloud leverancier in China is die Cloud native introduceert. Als enig stichtend lid van CNCF in Azië en China’s eerste platina lid, stelt Huawei Cloud Cloud Native 2.0 voor als een concept en architectuur om traditionele sectoren (zoals overheid, financiën en productie) Cloud native te maken. Naast Kuasar heeft Huawei Cloud ook ’s werelds eerste Multi-Cloud Container Platform (MCP), all-flash container engine, next-generation container cluster CCE Turbo en Ubiquitous Cloud-Native Service (UCS) aangekondigd. Huawei Cloud is Azië’s meest actieve bijdrager van code aan Kubernetes en Istio, en heeft open source projecten zoals KubeEdge, Volcano, en Karmada bijgedragen aan CNCF. “Huawei Cloud zal blijven pionieren, innoveren en bijdragen aan lokale gemeenschappen,” benadrukte Mr. Ren.

Sinds eind 2022 heeft Huawei Cloud meer dan 41.000 partners en 4 miljoen ontwikkelaars, waarmee het een van de leiders in Cloud native is. “Wij geloven dat openheid en innovatie cruciaal zijn voor een Cloud native ecosysteem. Huawei Cloud werkt samen met partners om waarde en productiviteit toe te voegen aan de industrie en aan de maatschappij”, aldus Mr. Ren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Groot aantal startups in regio Utrecht in 2022
Next post Coach Astrid Hartog haakt aan bij Passie Profiel-netwerk